Гечев от БСП прогнозира, че Румен Радев може да даде третия мандат на ДПС

„БСП е за незабавни избори „две в едно“, това заяви в Плевен народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев, предаде БНР. Депутатът от левицата прогнозира, че ако се стигне до третия мандат, президентът Румен Радев може да го връчи на ДПС.

„Много е вероятно, ако се стигне до трети кръг, това да бъде ДПС. Те може и да се опитат да направят нещо с ГЕРБ и, евентуално, други партии. Това е вариант. Другият вариант е експертно правителство, но нека да видим как ще мине първият кръг“, каза още народният представител.

Професор Гечев коментира в Плевен позицията на БСП след провелите се консултации при президента Радев.

„Когато президентът е попитал председателя на партията Корнелия Нинова: „Какво е вашето мнение и как вие бихте постъпили“, е казано нещо, което не е ново. Президентът може да избере третият кой да бъде, посочи още Гечев.

„Ако даде на БСП, автоматично означава, че БСП ще върне и ще иска избори. А дали той ще даде на БСП, той има, по Конституция, избор. Няма как да знам на кого ще даде. При тази обстановка, ако се стигне до такъв трети кръг, това е вече моя лична прогноза и не ангажирам никой, по-вероятно би било той да опита с друга партия. Очевидно няма да бъде „Възраждане“, няма да бъде и Има такъв народ. Още повече че те имаха такъв опит“, добави Гечев.

Previous post 119 кг канабис откриха в български камион в Италия
Next post Градушка, силни гръмотевици и дъжд се изляха над Карлово и Сопот