Георги Кадиев: Изборите чукат на вратата

Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Това заяви председателят на ПП „Нормална държава“ Георги Кадиев пред bTV след промените в Изборния кодекс на второ гласуване.

По думите му странно е партиите да се занимават с изборния кодекс веднага след изборите, защото така се готвят за избори.

Според Кадиев изборите чукат на вратата с над 90% напролет. Зависи колко ще се бавят мандатите, но новите предсрочни парламентарни избори ще са най-вероятно през март месец, очаква Кадиев.

Той е на мнение, че ръководството на БСП се държи като секта и ако искат резултати, трябва да предложат нещо ново. „Не съм престъпник, за да ми дават амнистия“, коментира Георги Кадиев предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова напусналите социалисти да се върнат в партията.

Той предупреди, че има опасност „Продължаваме промяната да изземат още леви гласове на следващите избори. Затова Георги Кадиев силно се надява ръководството на БСП да седне на една маса с новото ляво обединение и да намерят решение какво да правят.

Единственото условие, което има Кадиев е да има равнопоставеност.