Вижте кръвния тест на кандидат-депутата, хванат надрусан зад волана

От партията на Костадин Костадинов разпространиха официална позиция по случая с техния кандидат за депутат Чавдар Бахчевански, за който се разбра, че е бил хванат в Пловдив да шофира под въздействието на наркотични вещества.

Ето официалната позиция на „Възраждане“:

Поредната клеветническа кампания срещу „Възраждане“ е в ход в разгара на предизборната кампания. Днес масовите медии разпространиха информация, че кандидат за народен представител на „Възраждане“, на 20 място в листата в 16 Пловдивски МИР, е шофирал след употреба на наркотици.

По повод на разпространената фалшива новина, Чавдар Бахчевански посети медицинска лаборатория, за да му бъде направен кръвен тест за наркотици. Резултатът разбира се е отрицателен и го публикуваме тук.

За пореден път се прави опит името на „Възраждане“ да бъде опетнено с неверни твърдения.

Припомняме, че само преди няколко месеца по същия начин беше направен опит да бъдат спрени самоорганизирали се протестиращи, които искаха да посетят протест на „Възраждане“. Бяха спрени за полицейска проверка и бяха тествани. Първоначално тестовете уж бяха положителни. Протестиращите тогава обградиха полицейската кола и поискаха повторно тестване. След повторно тестване се оказа, че пробата е отрицателна и протестиращите бяха освободени от полицията.

Още утре „Възраждане“ ще изпрати писмо до Минитерството на вътрешните работи, с което ще поиска тестовете, които ползва полицията, да бъдат проверени за достоверност. Ние спазваме закона и никой не е над него.

„Възраждане“ категорично се противопоставя на използването на държавни институции като репресивна бухалка срещу граждани, бизнес и опозиционни политически партии.

Прилагаме кръвния тест на кандидата, който показва липсата на каквито и да е наркотични вещества в кръвта му.