Българин спи от векове в пещера в Тибет

В една от пещерите Пиянг археологът Лу Кай Шек и неговият екип откриват рисунки и стенни скулптури, в които разчитат надпис за дошъл на това място знатен българин, който от векове е само заспал, а не е умрял някъде в пещерите на Тибет. Когато той се събуди, ще се върне в своите земи под река Дунав и ще поведе своя народ.

Надписът на езика Калхи гласи: „Древен пътешественик от народа, наследник на боговете, дойде в земите ни. Благородник в двора на Котис (тракийски владетел, царувал по българските земи от 381 до 359 г. пр. н. е. – бел. ред.), смел и смирен, пътувал с цикли на небето, за да достигне до светлината. Пътешественикът е пътувал с години, за да дойде при нас.

Този благородник ще се върне от сомати – състоянието на пълна душевна и енергийна хармония, в която живеят вечните обитатели на пещерите и което им позволява да са физически живи вечно. Смиреният благородник ще се завърне в земите на рождението на новия човек, в земите на dānu – Дунав, и ще поведе натъжения си народ към духовен и енергиен просперитет“. Последните думи на надписа са акцентирани и изографисани със специален почерк: „Водачи на света“.

Археологът Лу Кай Шек коментира по научния телевизионен канал SFE, че най-вероятно става въпрос за древен европеец от Балканите, който спи в пещерите от хилядолетия и който според легендата ще се събуди и ще се върне при народа си, за да го поведе.

„Става въпрос за пътешественик, който е дошъл от най-древната цивилизация, тази на древните българи. Това се доказва от пълното сходство между символите около изображението в една от пещерите Пиянг и тези върху Розетата от Плиска“, изтъква доктор Шек.