Борисов: ПП-ДБ са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче

Можем да кажем, че тези девет месеца не са били най-успешните, но не са и най-лошите за страната. Това коментира Бойко Борисов, предава „Фокус“.

„С 16-17% одобрение ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ. Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Това е моята оценка за това управление, добави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костенец.

„Направихме огромен компромис в името на България. Първа политическа сила сме. Знаят, че са малки, знаят, че не могат. Опитват се да ни прикачат МВР. Ако МВР беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов. Назначеният от Бойко Рашков изведнъж стана мой. Явно Калин Стоянов не е изпълнил някоя партийна задача да назначи някого от Хасково и затова става от ГЕРБ. Към момента на назначаването никога не бях виждал Стоянов. Тези министри, които работят добре, но не слушат ПП-ДБ, ги дават на ГЕРБ“, каза Борисов.

Чисто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ, заяви пред активисти на партията в Костенец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На форума, по думите му, ще присъстват той, Мария Габриел и български евродепутати от ЕНП и ще подкрепят Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. Това е конгрес с избори и трябва да гласуваме, няма как да съм тук, обясни лидерът на ГЕРБ.

Хората видяха какво могат нашите опоненти, затова трябва да си вървим по нашия път, да помагаме на Украйна, да бъдем приети в Шенген, коментира Борисов.

В същото време той отбеляза, че хората , които трябва да водят преговори, не могат да се засекат напоследък, защото често пътуват.

Previous post Делян Добрев: Сабрутев е толкова чувствителен за Русия, защото е служител на „Газпром“
Next post Христо Грозев ще разследва смъртта на Навални