Бойко разби Асен Василев по преференции в Пловдив, Манол Пейков събра едва 300

Слабият интерес към парламентарните избори е ударил сериозно и преференциалното гласуване в Пловдив. Данните показват, че за пореден път шампионите по преференции във всяка от партиите, които ще изпратят депутат от града са водачите на листите.

Абсолютния лидер е от ГЕРБ – водачът на листата под тепетата и лидер на партията Бойко Борисов е получил цели 3587 преференции от галсоподавателите. Веднага след него при градските първенци с 460 е деветата – Десислава Георгиева. Нейните гласове обаче също няма да стигнат за да пренареди листата, пише „Марица“.

Общо 10821 от избирателите на ГЕРБ пък са избрали да гласуват без преференция.

Изненадващо слаб е и преференциалния вот за коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Там отново водачът е събрал и най-сериозен индивидуален вот, като Асен Василев е получил общо 798 гласа.

Доскорошния шампион при преференциалния вот – Манол Пейков (който е под номер 4), този път събира едва 319 персонални бюлетини. Директно за рапърът Христо Петров, който е шести в листата на ПП -ДБ, пък са дали гласа си общо 235 пловдивчани.