Бойко Борисов: Не очаквах толкова да са счупили държавата

Надявам се в най-скоро време в Украйна да тече нормален и спокоен диалог. Не е естествено това, което се случва там. Агресията на Русия трябва да прекъсне незабавно. Затова сме и толкова твърди в подкрепата към Украйна. Това каза по време на посещението си в Бургаска област лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той се срещна с представители на украинската общност в района, като обяви, че се надява войната в Украйна да свърши по-бързо. „Затова вместо за предизборна кампания, даваме парите за детски лагер“, каза още Бойко Борисов. „Първо да свърши войната, след това всички ще инвестираме в тази дружба“, добави той.

„В Украйна ще е по-ниска инфлацията, защото те имат само един агресор – Путин. Ние тук имаме двама – Киро и Асен“, заяви Бойко Борисов.

„Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае реално какво са правили тези хора, какво са причинили, това е все едно да минеш през тези солници, да ги разбуташ и да искаш пак да се произвежда нещо. То е счупено, та счупено. Изборите ще си дойдат и ще минат. Въпросът е как да стабилизираме държавата. Това е най-важното“, коментира Борисов.

„Изборите зависят от президента Радев – дали ще бъдат честни. Ако направят същите далавери с машините, какво значение има какъв ще е резултатът. Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме били прави, че от България се изнасят огромни суми – 30 млн. лв. на ден. Виждате, че 30 дни откакто ги няма Киро и Асен, нафтата и бензина пада всеки ден. Ако така продължават да излизат наяве далаверите им, при това големи далавери… 30% е паднала цената. Кое се е променило? Няма ги от „Промяната“, каза още Борисов.

„В сряда ще извадим лъжите им за Брутния вътрешен продукт. Всичко лети надолу при тях. Нагоре само вървят инфлацията и задлъжнялостта“, добави Борисов.

„Трябва да се опитаме да нормализираме нещата. Старият модел не можем да го върнем вече. В България официалната инфлация е два пъти по-голяма от тази в Европа. Произвеждаме всичко. И като ги слушам – толкова брутални, толкова самонадеяни. Не им стигнало времето. Добре, че ги свалиха, че ако бяха изкарали още 2-3 месеца, нямаше да има какво да яде народът“, допълни Борисов.

„Реалният живот всеки ден опровергава тях и потвърждава казаното от нас“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.