Бойко Борисов в Ахелой: Тези от ПП си мразят народа!

Тези от ПП си мразят народа. И лъжа след лъжа! Нямало диверсификация. А ние направихме гръцка връзка, транзит към съседите с половин милиард на година. Бившият държавен секретар Помпео дойде на лекция и каза: Българя на Балканите е с най-добре изградена газова инфраструктура. Това каза по време на посещението си в Ахелой лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Като си спомня какво беше преди. Как са карали хората на тоя трафик. А след като построихме пътя, Ахелой стана прекрасно курортно градче“, каза още Бойко Борисов.

„От „Промяната“ викат: „Да ги довършим“, а хората разбират – как да довършат народа“, заяви Бойко Борисов.

„Първо трябваше да се махне Бойко Рашков. После трябваше да се махнат началниците. Служебният министър е тръгнал по правилната пътека. Два допълнителни фактора има, освен допълнителната воля. Турският президент отново да приеме присърце, че границата е обща. И другият, по-важен фактор ЕК да изиграе своята роля и да прави непрекъснати совалки между Гърция и Турция. Оградата не е Китайска стена. Преминава се. Но когато имаш добри отношения със съседите – с гърците, турците, всичко се оправя“, коментира Борисов.

Той допълни, че нашите политици „трябва непрекъснато да правят совалки, за да помирят региона, да свалят напрежението на Балканите“.

„Всеки ден включват и изключват реакторите в АЕЦ „Запорожие“. Това са процеси, които не са много деликатни. Но случи ли се саботаж, някоя ракета, какво значение има какво сме направили? – Ще убие туризъм, ще убие всичко за десетилетия. Това е ядрена бомба – без да се използва ядрено оръжие, може целия регион да се съсипе. Защото ние веднъж сме бити. Помня когато гръмна „Чернобил“. И България е първа по онкозаболявания, защото тогава ядохме салати, арпаджик. Това са последиците. Хората, които могат да спасят държавата са тези, които са доказали, че го правят. И ние сме го правили“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Вчера социологията каза – със 70% са обеднели българите. А ПП са дали 300 000 на „умни“ съветници. Майки, бащи, баби, лели, сваки – всичко е там – коя преводачка, коя за интернет отговаря… А Румен Гечев бил казал, че това е най-добрият бюджет от 25 години насам. А, той е световен шампион, недостижим. Планетарен шампион по фалиране на банки – казва се Румен Гечев. 24 банки фалира. Това е световният шампион“, коментира Бойко Борисов.

„Истински се надявам да се вземат бързи мерки за справяне на щетите от наводнението. Бог беше милостив – как сме се разминали без жертви, не знам. Божа работа. Засега кметът ми каза, че поне два месеца ще трябва, за да се разчиства, да се проектират мостовете. Има и доброволци, добри хора, помагат“, добави Борисов.