Бедствията: Преляха и реките в Копривщица, порой удави Браниполе

Прелели са и реките в Копривщица, където вали повече от 12 часа, съобщи за „Хоризонт“ кметът на града Бойка Дюлгерова. Обстановката е спокойна, но проблем създава канализацията.

„От години се молим, че градът няма канал, всичко се излива върху детската градина, във военните блокове в мазетата на хората“.

Пороен дъжд удави и пловдивското село Браниполе. Улиците там са се превърнали в реки, а насъбралата се вода приижда в дворовете, алармират жители на населеното място пред „Марица“.

Потопът е станал само в рамките на час. Хората твърдят, че по-голямата част от шахтите са запушени и не могат да поемат насъбралата се вода. Така тя се насочва към къщите. Жителите на Браниполе са притеснени и опитват с подръчни материали да предотвратят щети по дворовете и домовете си.

Някои правят барикада с тухли, други с пясък, трети използват като преграда срещу водата струпаните дърва за огрев.

В социалните мрежи жители споделят видеа от апокалиптичната гледа. На тях се вижда как водата влиза на талази към къщите. Не е ясно дали има нанесени сериозни щети. Заради пороя токът е бил спрян, но в момента електричеството е възстановено.