Бабикян: Появата на Митрофанова на 6 септември беше наглост

„Беше изключително нагло присъствието на госпожа Митрофанова на честванията за 6 септември, тъй като дори Високата порта е била по-благосклонна към акта на Съединението, в сравнение с Александър III. На този фон, да присъства руският посланик ми се струва, че е подигравка с достойнството на българите”. Това коментира Арман Бабикян, анализатор и политически пиар, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Нидал Алгафари, политически пиар, каза, че прави впечатление, че от всичките посланици единственият, който е зад гърба на президента на Република България, е посланичката на Русия. „Освен това, всички са облечени в тъмни костюми с изключение на вицепрезидента Илияна Йотова. Единственият, облечен в бяло, е госпожа Митрофанова. Посланието е, че Русия няма да си остави магаретата в калта и иска да покаже, че те стоят зад господин Радев, независимо дали той е с тях или не е с тях”, каза той.

„На 3 март посланик Митрофанова не беше на Шипка. Тя отиде на 2 март сама с охраната си, защото беше наясно, че на другия ден група имбецили ще обстрелват със снежни топки председателя на Народното събрание и президента на републиката”, смята Бабикян.

Според Алгафари, отношенията с Русия са разделителна линия в момента- в България, в Европа, в света. „Това ще бъде едно от основните неща, които ще се говорят по време на кампанията. Смятам, че няма да повлияе особено, защото хората вече са се определили кой е за Русия и кой е против”, посочи той.