Асен Григоров: ГЕРБ и ДПС играят за избори, Борисов злоупотреби с Габриел

Логичен завършек на цялата последователност от действия, които ГЕРБ извършиха по време на т.нар преговори. Те правеха оферти, за които е ясно, че другата страна няма да се съгласи, прекратяваха преговори, даваха ултиматуми. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ журналистът и пиар експерт Асен Григоров по повод връщането на изпълнен мандат за съставяне на правителството на президента от кандидата за министър-председател на ГЕРБ – СДС Мария Габриел.

Самото слагане на ултиматум след ултиматум искаше да покаже, че се търси напрежение и натиск върху отсрещната страна, добави той.

По моя информация преговорите днес са завършили с уговорката, че дамският състав на ГЕРБ – СДС няма повече мандат за преговори. А след това се появяват при президента и четат състав на кабинета. Това е, меко казано, злоупотреба на г-н Борисов с авторитета на г-жа Габриел. Тя изрече няколко големи неистини, като например, че има съгласие по споразумението за реформи. Реално съгласие по споразумението няма. Този ход беше против всякакви правила на добро поведение, подчерта Григоров.

Това е една доста смела импровизация от страна на Габриел – да внесе списък, в който има хора от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които не знаят, че са там, както и имена, които не сме чували, като това на министъра на електронното управление Валентин Мундров, добави журналистът.

Мария Габриел много силно наруши доверието в себе си. Как да стане премиер човек, който в три изречения казва четири неверни неща, посочи Асен Григоров.

Спорните министерства бяха на Министерството на отбраната и на енергетиката. Това са области, в които Русия има интерес у нас. Не разбрахме защо се иска оставката на военния министър Тагарев и на енергийния министър Радев, отбеляза той.

Моето истинско чувство е, че ГЕРБ и ДПС играят за избори, опитват се да извадят този заек от ръкава, докато публиката гледа другаде – да изглежда, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ са виновни и предизвикват предсрочни избори. При едни предсрочни избори реформите в регулаторите и в службите ще се забавят и властта, която ГЕРБ и ДПС, ще я запазят в непокътнат вид, каза още Григоров.

Previous post Очаквано: ДПС ще подкрепи предложеното от Мария Габриел правителство
Next post Иво Инджов: Трябва да започне големият разговор за ролята на Делян Пеевски