600 лв. глоба за бащата на „Фонка“, дал на невръстната си дъщеря да шофира

Глоба от 600 лева за пловдивчанин, дал на невръстното си дете да кара кола в Пловдив. Видео с момиченцето зад волана бе пуснато в социалните мрежи.

След незабавна реакция служители от сектор „Пътна полиция” установиха самоличността на мъжа, предоставил управлението на колата си на малолетно дете.

В хода на проверката е изяснено, че мъжът е 25-годишен жител на Шекер махала, който около 15 ч. вчера дал на дъщеричката си да управлява лек автомобил „Мерцедес” на ул. „Напредък” в Пловдив.

Той е призован в сградата на сектора, където му е съставен акт по Закона за движение по пътищата. За извършените нарушения в конкретния случай ще му бъде издадено наказателно постановление и наложена административна санкция – глоба, в размер на общо 600 лева. Също така му е връчена Заповед за прилагане на принудителна административна мярка – прекратяване регистрацията на автомобила.

Предвид високата степен на обществена опасност е определен максималният срок от 12 месеца, в които въпросният „Мерцедес” ще остане без регистрационни табели, съобщиха от пловдивската полиция.

От сектор „Пътна полиция” използват повода, за да апелират родителите да проявяват необходимата отговорност и да не допускат деца да управляват моторни превозни средства, поставяйки в риск живота и здравето им и предпазвайки ги от тежки последици при евентуални пътни инциденти.