24-годишен се опита да излъже полицията, след като катастрофира пиян

24-годишен бургазлия се опита да излъже полицията, след като извършил две престъпления в рамките само на половин час. Първо подал сигнал, че автомобилът му е откраднат, а по-късно съобщил, представяйки се под друга самоличност, че колата му е открита катастрофирала, но без регистрационни номера, съобщи NOVA.

Инцидентът се разиграл в ранните часове на понеделника. „Малко след полунощ, в 00:47 часа е получен сигнал за катастрофирал автомобил в близост до входа на квартал „Горно езерово”. пристигналият на място патрул не е установил на място водача. Автомобилът бил без регистрационни табели. Малко по-късно, около 1:40 часа е получен втори сигнал, но този път за противозаконно отнет автомобил. Сигналите са подадени от едно и също лице”. Това каза главен инспектор Светломир Мудев, началник на Сектор „Охранителна полиция“ в 4 РУ – Бургас.

По думите му лицето се представило при първия сигнал с имената на брат си и е позвънил от мобилен телефон на негов познат. „Вторият сигнал е от неговия телефон. На място е изпратен автопатрул, но телефонът е бил изключен, а позвънилият на спешния телефон не е открит на адреса”, посочи главен инспектор Мудев.

След кат собственикът на катастрофиралия автомобил е установен, той бил задържан и разпитан. „Обясни, че преди да се качи зад волана е употребил алкохол. Заради лошото време обаче изпуска управлението на автомобила и самокатастрофира в страни край пътя, като се удря в дърво. Водачът сваля регистрационните номера на автомобила и е прибран от свой приятел от местопроизшествието, на който се обажда. Именно у този приятел са укрити и табелите на колата, които са иззети”, заяви Мудев.

За това нарушение освен финансова санкция се предвижда и отнемане на шофьорската книжка от един до шест месеца. „Освен това досъдебното производство ще бъде и за подвеждане на полицията заради фалшивите сигнали”, подчерта главният инспектор. И допълни: „Водачът е с около 5 години стаж зад волана”.

Шофьорът не е тестван за алкохол, тъй като били минали повече от 12 часа между произшествието и самопризнанията му.