Шишков: Абсурд е „Хемус“ да бъде завършена до две години

Предстои строежът на АМ „Хемус” да бъде разгледан в парламента. Това заяви в Нова Нюз регионалният министър Иван Шишков. „АМ „Хемус” не може да е готова до 2024 г. Филмът беше много дълъг и асфалтът беше много къс. Много голямо говорене имаше за АМ „Хемус”.

Сега ситуацията е променена не толкова драстично, колкото ни се иска. 4-ти, 5-ти и 6 лот не са почнати. 7 и 8 лот имаме ясна концепция, 9 лот сме изчистили нещата. Абсурд е да мислим, че АМ „Хемус” ще е завършена до 2024 г.”, каза Шишков.

„Надявам се да се намери юридическа формула, в рамките на която да се намери решение за огромните глоби на хората от село Пролеша, които не са знаели, че дължат винетка за пътуване. Действията, които ще направим, е това, което законът може да позволи. Започнах да работя с юристи да бъдат намалени актовете, те не могат да бъдат отменени. Искаме част от това наказание да бъде намерено решение”.

Логично е за главен път извън обхвата на София да се плаща винетка, уточни той.

Хората не са знаели, че дължат винетка и са получили глоби за хиляди левове. Ще намерим решение на проблема, заяви служебният министър Шишков.

Относно думите на адвокат, че целият проблем идва от непълно решение на МС и могат да го допълнят със задна дата Шишков смята, че проблемът не е в решението, а в „разваления телефон”.

„Пролеша е извън рамките на столична община. Знакът за винетки е на разклонението на Божурище. Проблем в решението на МС тогава аз не виждам. Единственият проблем е начина, по който е извършена комуникацията с хората. Хората остават с грешното впечатление, че няма да плащат винетки. Лошото е, че говоренето в онзи момент на политиците, е че няма да се плаща винетка до Пролеша”, обясни случая Шишков.