Шеф Петров обясни защо тези „златни“ пържоли на морето са толкова скъпи

С гневна реакция в социалната мрежа излезе известният шеф Борис Петров по повод лавината от коментари, че някакво семейство е платило 650 лева за 3 пържоли в кръчма на морето.

Грях ли е да работиш с качествени продукти на място пълно с глупаци, пита в поста си майсторът готвач.

“Тъй като от известно време се върти един клип с едно ромско семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и Родно, качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант”, допълва Петров и продължава да коментира неадекватното поведени не българския потребител, който не може да направи разлика между наистина качествено и рядко срещано месо и такова от обикновената търговска мрежа или от закусвалните. Както и неумението му да чете какво точно си поръчва.

С нарастващ гняв професионалистът сферата на храненето казва: „На клипа се чува ясно, че ядат селектиран Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA Цената на това месо е 200лв за килограм в магазина както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи).Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80лв.

И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там ядете Скариди-Лайнарки по 5лв и викате евтино. (Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600 лв. не 600лв.)

Престанете вече да се правите на Неандерталци, че ме става толкова срам”, завършва той.