Четирима се борят за шеф на СОС, ще изберат ли председател?

Четирима се борят за поста – председател на Столичния общински съвет. Това са Борис Бонев от ПП-ДБ(СС), Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от „Възраждане“ и Пламен Данаилов от ИТН. ГЕРБ обявиха, че няма да правят номинация. Това е трети опит за избор на шеф. Съветниците имат три месеца, за да намерят решение на патовата ситуация, за да не се стигне до нови избори за общински съветници.

ГЕРБ поискаха кметът на София Васил Терзиев да присъства на заседанието, за да запознае общинските съветници с всички разговори с политическите сили от събота. В момента той е в Министерството на финансите.

Предложи се и почивка, за да може през това време Терзиев да дойде. През това време пък от ГЕРБ поискаха в залата да дойде и заместник- кметът по екология Надежда Бобчева, за да даде подробности за план-сметката по чистота. От БСП подкрепиха идеята, защото зимата наближава.

Ако кандидатите не успеят да съберат нужните 31 гласа ще има балотаж между първите двама.

Пред “Московска” 33 пък се провежда протест на десетима души, които настояват СОС да изпълни решението си за демонтаж на Паметника на съветската армия.