Четенето на еротични романи влияе на сексуалното желание

Вероятно не са много тези, които могат да свържат четенето на книги със секса. Но истината е, че сексуалното желание започва първо в ума и ние и имаме нужда от стимули, за да почувстваме по-голямо желание.

Много неща влияят на нивото на либидото на човек и това е нормално. То е нещо, което се променя през целия ни живот, но също и от ден на ден. Много фактори оказват отрицателно въздействие върху него – ежедневието, грижите, емоционалното състояние, менструалният цикъл при жените, някои лекарства…

Но каквото и да е нашето либидо, то е нещо, върху което може да се работи и да се повиши, ако искаме, пише vesti.bg.

Тъй като възбудата в крайна сметка започва в мислите ни, можем дори да считаме мозъка си за основна ерогенна зона на нашето тяло и да го стимулираме с еротични романи, подобни на „Делтата на Венера“ на Анаис Нин. Четенето на такава литература може да бъде добър метод за подобряване на сексуалния живот на човек.

Това са някои от най-забележителните предимства на еротичните романи:

Те ви позволяват да изследвате собствената си сексуалност

Четенето на еротична книга може да бъде много стимулиращо. То надхвърля обикновената порнография и представлява пространство на свобода за изследване и представяне на сексуални фантазии. Те от своя страна имат способността да разширяват представата на човека за секса и му помагат да открие нови начини за възбуда.

Те могат да подобрят сексуалните отношения с вашия партньор

Четенето на еротични романи може да ви помогне да откриете какво харесвате най-много в секса и е добър начин да общувате с партньора си по темата. Понякога директната комуникация може да бъде трудна, но чрез четенето е възможно да съпреживеете най-дълбоките желания на другия.

Те помагат за повишаване на либидото

Понякога в живота си преминаваме през етапи с по-малко сексуално желание. При тези обстоятелства правенето на секс насила може да бъде контрапродуктивно. Добър начин да се върнем към страстта може да бъде четенето на еротични книги. Те гарантирано увеличават либидото и развиват въображението.

Това е добър начин да се отпуснете и да забравите за стреса

Четенето на добър еротичен роман и грижата за себе си могат да бъдат чудесни начини за освобождаване на напрежението и премахване на стреса. Възбудата има много положителен ефект върху тялото и е предшественик на сексуално удоволствие и оргазъм. Независимо дали сте сами или в компания, това е добър начин да се отпуснете в края на деня.

Въпреки че четенето на еротична литература изглежда е по-свързано с това да го правите сами, е напълно възможно да бъде практикувано от двойка, не само като начин да разгорещите страстите и да се впуснете в по-вълнуващ секс, но и като средство за комуникация.

Съвместното четене на еротични истории или текстове насърчава сексуалната комуникация между партньорите в една връзка. Може да послужи като извинение да говорите по някои теми, които не си позволявате да повдигнете при нормалните разговори, тъй като може да има обидени.

Не се притеснявайте да опитате нещо ново и да се потопите във вълнуващия и горещ свят на еротичната литература.