„Черен петък“ и в заложните къщи, разпродават дизайнерски бижута

Черен петък обявиха и по-големите заложни къщи у нас. Огромни промоции на различни дизайнерски бижута от благородни метали се предлагат с отстъпки в цените още два дни, съобщиха от заложна къща в столицата пред „Телеграф“. Сред офертите е да купите два златни пръстена за 328 лв.

Златните бижута са с отстъпка по 72 лв. за грам. В момента най-голям е изборът на пръстени от жълтия метал, които излизат по 100-200 лв. Продават се и обеци за 129 лв., 149 лв. и 159 лв. От една от заложните къщи, която има клонове в няколко столични квартала, разказаха, че изборът на бижутата е голям.

„Не става дума само за намаление на един или два пръстена – имаме различни размери от всеки модел“, подчертаха търговците. Предлагат се и златни верижки по 10 грама и половина и 5 грама и половина, като цената е отново 72 лв. за грам. Една от най-масивните тежи 24 грама. Гривните вървят по 400 лв. от 4 грама и половина. Останалите стоки като телефони, телевизори и дори прахосмукачки са с между 20 и 30 на сто отстъпка в рамките на кампанията за Черния петък. Определено най-голям е интересът към накитите, уточниха търговците.

Заложните къщи обявиха и промоционални условия за изплащане на стоките, които могат да се купят от тях. Без значение дали взимате бижу или електроуред, имате възможност да го изплатите на четири или пет вноски без лихва, подчертаха от заложна къща в столичния квартал „Надежда“.

При някои вериги минималната първоначална вноска е 30% от стойността за артикули до 500 лв. и 20% за стоки над 500 лв. Изчаквателният период е 15 дни. От една от къщите обясниха, че хората купуват на изплащане най-вече много скъпи телефони.

И допълниха, че заради акцията за Черния петък клиентите, които купуват стоки от тях, са се увеличили. „Преди това имахме повече потребители, които оставяха вещите си срещу пари. Най-много хората залагат часовници, телефони, а в последните два месеца имаме ръст на телевизорите“, казаха още търговци.