Хора, спрете се – това не е игра! Дете шофира автобус на градския транспорт в Пловдив

За нов скандален случай на пътя ни сигнализира зрител на NOVA. Този път случката се е разиграла в Пловдив. Опасната ситуация в заснета на видеоклип. На кадрите се вижда как дете, седнало в скута на шофьора, кара автобус на градския транспорт в града под тепетата. Авторът но клипа твърди, че това се е случило по линия 10.

Опасната ситуация се разиграва на оживен булевард в пловдивския квартал „Тракия” – на метри от училище „Черноризец Храбър” и в близост до автобусна спирка.

„Качвайки се в автобуса видях, че невръстно дете кара автобуса и шофьорът му разрешава да държи волана. Това продължи около 10 минути до следващата спирка, където детето слезе. След това водачът след това не е спирал на други спирки и е шофирал бързо и опасно”, разказа в ефира на „Здравей, България” Иван, който става свидетел на случилото се.

По думите му в автобуса е имало и други пътници, но никой не реагирал на случващото се. „Детето беше на видима възраст около 5-6 години”, посочва Иван.

„След като се запознахме с видеото, стана ясно, че видимо има нарушения на правилата за движение. Започнали сме проверка, за да установим всички факти по случая. Ще съдействаме на правоохранителните органи за нарушаването на правилата на движение. По отношение на неспирането на спирка и за неспазването на маршрут, са предвидени санкции за всяко нарушение от 1000 лева”, категоричен Георги Стоилов | директор на „Организация и контрол на транспорта“ – Пловдив.