Фандъкова: Между три и пет имена разглежда ГЕРБ като кандидати за кмет

Между три и пет имена се разглеждат от ГЕРБ като кандидати за кмет на София. Но все още няма утвърдено едно име, каза в „Тази сутрин“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Според нея не е важно какви са кандидатите по професия, а е наложително те да са запознати с проблемите на столицата. „Работата е много, развитието и промяната на София не бива да спират. Това не става с мечти и празни обещания. Свързано е с много работа, познаване на проблемите и с компетентност“, подчерта тя.

„Този мандат беше белязан от редица кризи, включително невиждани до сега – като COVID пандемията. Само три месеца след началото на мандата тази криза ни принуди да променим цялата си програма, да променим бюджетите си, за да можем да се справим с това голямо предизвикателство“, обясни Фандъкова.

Кметът коментира и пренареждането на жълтите павета. „Ясно е, че първият път това се случи по безобразен начин. Затова не исках да бързам с пренареждането им. Исках да съм сигурна, че фирмата има капацитета да го направи по най-добрия начин. Направихме работна група, която предложи допълнение в технологията, за да бъде запазена тази културна ценност“, поясни тя.

Фандъкова посочи още, че около 30% от настилката вече е поставена. Това става под непрекъснато наблюдение и строг контрол, посочи Фандъкова и допълни, че самата тя минава от там инцидентно и изненадващо, за да следи работата. „Паважът се сортира там на място, така че паветата да бъдат с еднаква големина“, допълни тя.