Умствено изостанал живее в шахта, ченгета се притекли на помощ

Мъж от Варна с умствена изостаналост нарича една от градските шахти свой дом. Това е тежката съдба на Христо, чиято майка е починала през 2020 година, а баба му го напуска преди месеци. Историята му разказва полицаят Павел Радев във своя фейсбук профил.

По думите му Христо се е появил пред районното в Аксаково и там са се срещнали.

„Благодарение на колеги, му подадохме документи за нова лична карта, тъй като Христо я е изгубил. Подсигурихме го със средства за няколко дни. Като го изпратих от районното, Христо ми сподели, че живее до Алба в кв. Чайка. Обещах да му занеса дрехи, яке и храна, тъй като бе облечен с тънка тениска и робашка. Исках да видя къде живее. Заведе ме в градинката между булевардите „Приморски“, „Васил Левски“ до подлеза на стадион „Варна“. Стигнахме до една шахта и Христо ми каза, че това е неговия дом“, написа в своя пост Павел Радев.

Мъжът споделя, че се е почувствал неописуемо.

„Не съжалявам, че взех с мен и 14-годишния си син – да осъзнае в какъв свят живеем. Утре ще сезирам компетентните институции и ще направя всичко възможно, за да му се помогне. Държава няма, абдикирала е. Всеки един от нас трябва да поеме ролята на държавата“, заявява в заключение той.