Украйна атакува Москва с дронове, един се заби в строяща се сграда

Един дрон се разби в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а други два бяха свалени от руската противовъздушна отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката тази нощ, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

То каза, че безпилотните летателни апарати са били украински. До момента няма реакция от страна на Украйна, която по принцип не коментира подобни нападения.

Руското министерство на отбраната съобщи в изявление, че сигналът на първия дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба. В резултат безпилотният летатален апарат е паднал върху строяща се сграда в Москва-Сити.

Въпросното здание е понесло незначителни щети. В две съседни пететажни сгради са били счупени няколко прозореца, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

Два дрона са били свалени в Можайски и Химкински район в Московска област, съответно югозападно и северозападно от руската столица, съобщи още министерството на отбраната.

Всички четири летища на Москва временно спряха работа, но вече отново функционират, съобщи представител на властите. Един полет, от Сочи за Москва, е бил пренасочен към Нижни Новгород.

В Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове, отбелязва Франс прес. Москва често бива вземана под прицел.

Вчера руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е свалила четири украински дрона близо до столицата и в Брянска област, която граничи с Украйна.

Previous post Дрогиращи се баровци прехвърлят поршетата на баби, за да ги опазят
Next post Жега! Печем се на бавен огън в сряда