Убиецът на жената в Славяново проиграл плячката в казиното

Задържаният за убийството на 61-годишната жена в село Славяново и преди е осъждан за същия тип престъпление. Мъжът има и осем присъди за кражби.

Според полицията, след като удушил жертвата си в дома ѝ, той задигнал близо 15 000 лева, които проиграл на хазарт. Това заяви директорът на ОД на МВР старши комисар Мариан Михайлов.

„На 12 октомври, около 8 ч. сутринта, в РУ Попово е получен сигнал за открит труп в село Славяново на самотно живееща жена и по тялото има следи от насилие. Предприети са процесуални действия, организирани са и оперативно-издирвателни мероприятия за евентуалния извършител. Той е задържан в четвъртък следобед в дома му. Не е оказал съпротива. Той е на 49 години и е криминално проявен“, посочи комисар Михайлов.

По думите му заподозреният и преди е съден за убийство. „Има 8 присъди за кражби и нанасяне на средна телесна повреда“, подчерта той.

„Лицето е задържано за срок от 24 часа. Събрани са достатъчно доказателства за неговата вина. Повдигнахме обвинение за извършен грабеж, придружен с убийство. Предвиденото наказание по НПК е доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години“, посочи окръжен прокурор Диляна Стоянова.

По думите ѝ мъжът е направил самопризнания. „Той е извършил грабеж на крупна сума. Обвинението е за 15 000 лева. Те са използвани за хазарт“, каза още Стоянова.