Транспортният бранш срещу новия шеф на ДАИ: Милиционер, пратен да рекетира

Българското обединение на шофьорите скочи срещу новия изпълнителен директор на агенция „Автомобилна администрация“ Борислав Муеров.

„Това е поредният служител на МВР, който е изпратен в „заслужена пенсия” да „ръководи” в „Автомобилна администрация“. Разликата този път е, че това не е поредният милиционер, който ще взима пенсия и добра заплата в това ведомство, но и това е човек, който с действията си е доказал, че единственото, от което разбира, е репресия“. Това заяви Христо Радков, председател на Управителния съвет на Българското обединение на шофьорите (БОШ).

„Ще припомня какви действия предприе преди година същото това лице срещу представители на целия транспортен бранш в България. На 10 май 2022 г., ние, заедно с още 8 организации организирахме протест, който трябваше да се проведе в центъра на София. Сборния пункт беше на входа на София, до двореца „Врана”, от където трябваше организирано и придружени от представители на МВР да се придвижим, до мястото за което, имахме разрешение да проведем протеста си. Цялата организация, заедно с план за придвижване беше съгласувана със Столична община и СДВР. За наша изненада „някой” нареди на представителите на МВ да не бъдем допуснати да се придвижим по предварително разрешения ни маршрут. Освен че бяхме ограничени в придвижването, жандармерия ни обгради, нас, организаторите, а шофьорите на 300-те камиона и 200-те автобуса бяха принудени да се разотидат. През това време най-висшият представител на терен беше точно, назначеният днес нов шеф на ИА АА“, обясни Христо Радков.

Той очаква Борислав Муеров да се опитва да репресира шофьорите и превозвачите. „Браншът ще бъде тероризиран и подчинен на политиците, които днес, както и на 10 май миналата година, бяха на власт. При положение че властващите искат да ни тормозят по „милиционерски” начин, то очаквайте и ние да отговорим с адекватни действия“, зарече се шефът на БОШ.

От Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка също са против Муеров да ръководи „Автомобилна администрация“.

„Милиционери се сменяват, а хаосът остава в агенцията. След стачката на работниците в „Автомобилна администрация“ автоинструкторите подготвят протест през септември, ако линията на предишния милиционер бъде продължена от новоназначения Борислав Муеров, въвеждайки навигацията по време на практическия изпит на кандидат-шофьорите. Докога „Автомобилна администрация“ ще бъде дъщерна фирма на МВР?! Да си припомним как тези „кадърни ръководители“ дадоха 7 невинни жертви полицаи на пътя. Докога ще дават акъл как да се обучават бъдещи шофьори?!, възмущава се инж. Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.