Тома Биков: Ако първият мандат не мине, по-скоро вървим към предсрочни избори

Габровски е един безспорен уважаван и авторитетен човек, отказалите среща с него да кажат защо са го направили. Ние само искаме да предложим вариант за съставяне на правителство. До момента не съм чул сериозен и възможен алтернативен вариант. Ако първият мандат не мине, по-скоро вървим към предсрочни избори, не вярвам в третия мандат. Това каза за предаването „Твоят ден“ на Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

„Еврозоната е двустранен процес, не е покана, която се чудим дали да приемем. Приели сме да бъдем членове на еврозоната още с влизането в ЕС. Въпросът не е дали да се присъединим, а кога. Едва ли, ако направим референдум за членството ни в ЕС, резултатът ще сочи, че народът е против. Защо от „Възраждане“ не поискат това? Нека и БСП го направят, щом не са съгласни с нас.

Позицията на НАТО е и тази на България – няма да се изпращат войски в Украйна, а само оръжие. Никой в българския парламент не желае да изпращаме войски. Изпълняваме ангажиментите си като членове на ЕС и НАТО“, допълни още Биков.