Това е най-добрият сок за сърцето

Сокът от един вкусен плод значително подобрява здравето на сърцето и съдейства за удължаване на живота.

Сокът от череши е истинско природно лекарство, защото има много ползи за здравето. Напитката съдържа големи количества антиоксиданти, като витамин С и елагова киселина, които предпазват тялото от свободните радикали и предотвратяват развитието на сърдечно-съдови заболяваниям съобщава изданието The Health Site.

В допълнение, черешовият сок е богат на флавоноиди, които имат противовъзпалителни свойства. Това е особено полезно за хора, страдащи от възпалителни заболявания като артрит или астма. Сокът от череши може да помогне за намаляване на възпалението и риска от обостряне.

Друго полезно свойство на черешовия сок е способността му да подобрява работата на храносмилателната система. Витамин С, съдържащ се в сока, стимулира производството на стомашен сок, което спомага за по-доброто храносмилане на храната. В допълнение, черешовият сок съдържа фибри, които помагат за регулиране на изхождането и предотвратяване на запек.

Препоръчва да се консумира не повече от 1 чаша (около 200 ml) сок от череши на ден. Това е достатъчно, за да получите всички полезни вещества, съдържащи се в сока, без да превишавате дневната доза захар. Важно е да се отбележи, че хората с висока кръвна захар или диабет се съветват да ограничат консумацията на сладки напитки, включително сок от череши. За тях е препоръчителна консултация с лекар за определяне на оптималното количество консумиран сок.

Въпреки това, наскоро учени от университета в Делауеър (САЩ) установиха, че за да постигнете траен терапевтичен ефект, трябва да пиете две чаши сок от череши дневно. Този обем ще помогне за укрепване на сърдечния мускул, премахване на токсините и по този начин ще намали риска от инсулт или инфаркт.

Ако обаче не искате да пиете тази леко кисела напитка в чист вид, можете да я разредите с вода в съотношение 1:1. А с това ще си помогнете да върнете кръвното си налягане до нормални нива.

Струва си да се отбележи, че за максимална полза от сока от череши се препоръчва да изберете натурален сок без добавена захар и консерванти. Също така, за да запазите всички полезни свойства на сока, се препоръчва да го пиете прясно изцеден или да изберете сок, който е преминал минимална обработка.

В обобщение учените споделят, че черешовият сок помага за укрепване на имунната система, намалява възпалението, подобрява функцията на храносмилателната система и предотвратява сърдечно-съдовите заболявания. Пиенето на чаша сок от череши всеки ден може да бъде чудесен начин да сте здрави.