С носия на 100 години: Мисис България втора по хубост в Европа

Носителката на титлата „Мисис България“ Силвия Величкова стана втора по хубост на Стария континент. Тя спечели титлата „Вице Мисис Европа“. Красавицата бе част от провелия се конкурс „Мисис Европа“ у нас.

За 15-а поредна година събитието събра над 30 участнички от различни държави. Конкурсът премина в три тура. Във втория момичетата дефилираха с национални тоалети, а нашето момиче представи традиционна българска носия на над 100 години от Пиринския край. Финалното дефиле на Силвия също бе посветено на България, защото вечерната й рокля бе покрита с розите – символ на страната ни. Красотата и добрата подготовка я поставиха на челното място като първа подгласничка. Победителка стана участничката от Бенелюкс.

Блондинката е родом от Пловдив, но от години живее в София и се занимава със здравен маркетинг. Тя е омъжена от 9 години и има син на 6. Това, което я свързва с конкурсите за красота, са благотворителността и стремежът към красота и естетика. Вярва, че отношението към жените в едно общество е показател за степента на неговото развитие. Силвия Величкова е една от дамите, които Национална платформа „Успешни жени“ избира да представи през март 2022 г. Участва в редица благотворителни инициативи, свързани с борбата срещу домашното насилие.