Стоян Михалев: Борисов е договорил кабинет с ДПС с Ердоган

Журналистите трябва да попитат Бойко Борисов сега, като е в Турция, повел ли е неформални срещи с някой на много високо ниво, който да го е накарал примерно да направи правителство заедно с ДПС, защото ДПС не трябва да са извън властта.

Това обяви депутатът от „Демократична Българя“ Стоян Михалев пред Нова нюз. На въпрос има ли подобна информация, той отговори:

„Аз дочувам, че се говори в кулоарите за среща на Борисов с Ердоган. Неформална среща по тази тема.“

Г-н Йордан Цонев нееднократно повтаря, че не може вече да има управление без ДПС, допълни депутатът.

Не ви казвам, че съм бил свидетел на тази среща, това се говори в кулоарите, уточни той.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ бе на посещение в Турция, но само в Истанбул, където бе приет от Вселенския патриарх и се срещна с българските духовници от желязната черква „Свети Стефан“.

ГЕРБ не играе за първия мандат, това с кандидатурата на проф. Габровски е реверанс към БСП – предлага се политически неангажирана фигура и така се лансира формулата, при която соцпартията би подкрепила ГЕРБ, вече не с техния мандат, смята Михалев. И допълва: „В момента само подгряват сцената, пушката от първо действие ще гръмне в третото“.

Нямало значение дори при кого ще отиде третия мандат, важното е да не са принудени нито ГЕРБ да подкрепят мандат на БСП, нито червените – на партията на Борисов. Можело тогава пак да бъде предложен Габровски, може подобна фигура, разви теза политикът музикант, който е в ръководството на ДСБ.

Редно е президентът да върне Изборния кодекс, заяви още Михалев. Позова се на експертната оценка на хора като Цветозар Томов. Няколко са текстовете, по които трябва вето, твърди народният представител от ДБ. Ветото ще е тест за мнозинството, подкрепило прекрояването на кодекса. „Някой чул ли е половин година назад една дума срещу президента от ГЕРБ или Борисов, а помните какви неща се изливаха в ефир – това го няма, очевидно е настъпило примирие и синхронизация, а дали се е видял или не Борисов с Радев, са второстепенни въпроси“, каза още Михалев.

Меси ни замеси в Шенген, заяви още депутатът от ДБ, като припомни, че проблемите с границата и корупцията били трупани с години.