Станислав Балабанов: Държавата се управлява с лицемерие и лъжи

„Държавата се управлява с лицемерие и лъжи от три коренно различни формации. „Спряхме промяната“ – не „Продължаваме промяната“. Спойката е финансова, икономическа и е изградена на база страх от закона „Магнитски“. Умело използват тезата евроатлантизъм. Държавата си отива в момента. Имаме слаб и некомпетентен финансов министър. Всяко дете ще има да връща по 35 хил. лв. заради глупостите на Асен Василев“, заяви депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов пред Bulgaria ON AIR.

Той не вярва, че Делян Добрев е реалният опозиционер в ГЕРБ.

„Имате над 60 човека, с които можете да спрете пъкления план на Асен Василев“, обърна се Балабанов към Делян Добрев.

Същата работа е и г-н Христов. СДС отдавна е придатък на ГЕРБ“, отбеляза депутатът от ИТН.

По думите на Балабанов в предаването „Денят ON AIR“, държавният бюджет върви на дефицит и Асен Василев прави всичко възможно да си го изкара на хартия. „Неговите 3% дефицит са само в неговата глава. Думата „дефицит“ не е нещо добро“, изтъкна народният представител.

„Тези хора по най-бързия законов и незаконов начин трябва да се махнат от властта. Българските граждани са изключително търпеливи. Надявам се, че това натрупване е стигнало таван и ще избухне. Трябва да сложим край на това. Цялото правителство трябва да подаде оставка“, категоричен бе Балабанов.

От ИТН смятат, че вътрешният министър Калин Стоянов трябва да напусне поста си. Балабанов очаква и оставката на министъра на електронното управление Александър Йоловски заради заплахите. От партията ще призоват временните комисии по казусите да са с председатели от опозицията, за да бъдат работещи.

„Видимо правителството не е на „Продължаваме промяната“. ГЕРБ имат министри, възможно е ДПС да имат вътрешен министър. Г-н Пеевски защитава г-н Стоянов. ГЕРБ и ДПС видимо имат министри“, каза още Балабанов.