Сръбска турбофолк певица сипе псувни към българските чалгари

Замесените страни са Сърбия и България, а огънят бе открит от Белград. Тамошната звезда Йелена Карлеуша написа пространно писмо, в което ругае и обижда нашата музика, наричайки чалга песните и изпълнителите ни с грозни епитети, пише БЛИЦ.

След 11 г. мълчание Карлеуша изненадващо пусна нов музикален албум с видео към него, което ядоса и разочарова феновете ѝ, които години тръпнеха в очакване за нейното творчество. Сръбската звезда избра да промотира дългоочакваното си изкуство с хейт и критика към България.

„Цялата концепция на албума има за цел да развие границите на балканската музика и шоубизнес. На Балканите, особено в Сърбия, през последните години има шокиращо увеличение на боклук в музиката, наводнение от български глупости! Евтини аматьори в рокли за 3 динара и музикална продукция от Таджикистан…“, с това Карлеуша описа България и взриви попфолк средите.

Освен за евтина Йелена намира БГ музиката за нещо срамно, което никой не трябва да слуша: „Сърбия и Балканите трябва да вървят напред и българският турбобоклук да не бъде нещо, което всеки слуша, освен тайно между 4-те стени на стаята си“.

Първата чалга дива, която защити родната сцена, бе Андреа: „Смятате ли, че е нормално сръбска певица да обижда български изпълнител и нашето творчество? Когато се крадяха мои кавъри от всички държави от бивша Югославия, аз не обидих никого.“ И това дори не е първият сблъсък между Андреа и Йелена. През 2016 г. Карлеуша изкопира изцяло фотосесия на Андреа, от начина на обличане, през позата до косата досущ като на колежката ѝ. За случая ни напомни самата Андреа, като написа: „Да не говорим как същата госпожа се вдъхновява от български изпълнители“.

Андреа веднага скочи да защити родното „Който иска да живее в миналото, да има селски нагласи и да слуша евтин турбофолк, нямам нищо против…“, написа предизвикателната изпълнителка

Карлеуша има дълъг репертоар от скандали, като най-сериозният досега е с колежката ѝ Цеца. Враждата между певиците тече от години и двете постоянно се съдят.