Спряха движението по АМ „Тракия“, за да изчистят снега

Снежният капан на АМ „Тракия“ прерасна в кошмар за всички шофьори, тръгнали на път снощи, предаде „Фокус“. Наложи се движението по магистралата да бъде спряно за почистване.

Беше се образувала колона от десетки автомобили, както преди тунела „Траянови врата“ в посока Пловдив, така и след него. Очевидци съобщиха за закъсали тирове и аварирали коли.

Магистралата не бе подготвена за снеговалежите, подчертава „Фокус“. На място нямаше снегорини, нито екипи, които да реагират. Това доведе до бавно придвижване на водачите, малка видимост и десетки сигнали с предупреждения да се избягват пътувания.

Малко преди 2 ч. след полунощ читатели на агенцията съобщиха, че са били спрени час и половина по-рано при отбивката за Пазарджик в посока София и не знаят кога ще продължат.

От АПИ информираха, че временно движението по АМ „Тракия“ в посока Пазарджик и обратно се ограничава за всички МПС поради снегопочистване. Водачите изчакваха на място в аварийната лента, а ситуацията се регулира от Пътна полиция и сигнализация.