Спортният министър Димитър Илиев се развел заради любовна афера

Министърът на спорта Димитър Илиев се е развел със съпругата си Венера заради тръпката си към млада красавица, от която вече има дете. Славният рали шампион понастоящем живее с хубавицата Преслава, която пък е бивша законна съпруга на известния режисьор на чалга клипове Люси Иларионов.

На семейството на българския Шумахер му се носеше славата на едно от най-здравите в спортните среди. Пилотът и вече бившата му половинка Венера, която навремето бе водеща на предаването „Моторшоу“, минаха под венчилото на 23 февруари 2008 г., а сватбата им в елитния софийски хотел „Шератон“ събра над 300 отбрани гости.

Пред кума си Пламен Кралев – друга легенда в автомобилния спорт, младоженците се врекоха във вечна вярност, но се оказа, че обетът им е изтраял кратко. Семейната им идилия приключила след появата на бившата манекенка Преслава в живота на настоящия спортен министър. В последните години красавицата избягва публичността, но някога бе сред известните модели у нас и дори грееше на страниците на мъжката библия „Плейбой“. Само шест месеца след развода на Димитър с първата му жена Венера моделката го дарява с дъщеричка, което означава, че е била бременна от рали състезателя още преди той да узакони раздялата със съпруга №1. Понастоящем обаче драми между двете жени на Илиев няма, а Преслава е в добри отношения и с дъщеря му от първия брак – Руми.

„С Венера се разведохме цивилизовано. Руми е добре, живее активно и щастливо. Иначе има такива моменти в живота на човек. Когато виждаш, че нещата не вървят, е по-добре всеки да продължи по своя път. По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай“, коментира семейната сага министърът на спорта.

Новата му половинка – Преслава

В последно време шефовете на спортното ведомство са все с пикантен любовен живот, достоен за сюжет на сериал. Димитър Илиев обаче има да гони предшественика си Радостин Василев, който се прочу като един от най-големите донжуановци в политиката. Освен че прескача от партия в партия, той често сменя и половинките си. Само за последната година е бил засичан да кръжи край четири различни млади и атрактивни красавици. Официално той се разведе с майката на сина си Нина през миналата година, а малко след като раздялата им стана публично достояние, се разбра, че бившата на известния с прякора Руди Гела политик е родила от полицейски шеф.