Спират строежа на Петьо Блъсков в „Мусагеница“, но ще му дадат друг

Спираме строежа в „Мусагеница“! Никой инвеститор няма да налага силово претенциите си на София. Зелената площ пред бл. 101 остава градинка. Това написа във Фейсбук Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

„Няма да се строи жилищен блок с близо 5000 кв.м. пред блок 101. От днес гражданите от кв. „Мусагеница“ спират ежедневния си протест със затваряне на кръстовището на бул. „Г. М. Димитров“ и бул. „Драган Цанков“. Постигнахме тази победа заедно! Благодаря им и за непримиримостта, и за разбирането!“, добави още той.

Според Георгиев, решението е на общинските съветници от всички политически групи – ГЕРБ, Демократична България, БСП, „Патриоти за София“, кмета на района Петко Горанов. Той определи като „тежки“ преговори със собственика на терена – Петьо Блъсков. „Месеци наред водихме изпълнени с много нерви и висок тон преговори с инвеститора“.

„Предвиждаме теренът от над 1600 кв.м. да остане градинка със страхотните дървета в него. Обезщетяваме собственика с друг имот, който ще се обособи на бул. „Александър Малинов“, отдалечен от жилищни сгради. Той е част от голямо проектно решение, с което спасяваме от застрояване още 15 зелени имота в „Младост“, допълва представителят на ГЕРБ.

Остава неясно кой и защо е продал на Блъсков терена в „Мусагеница“, защо Столична община е в положение да води „тежки преговори“ с един инвеститор, след като има достатъчно средства, за да го накара да приеме добро за обществото и живеещите в района решение.

Previous post Наши търговци врътнаха ЕС с 200 лимузини, не платили 11 млн. евро ДДС
Next post Безлов: Фентанилът води до силна зависимост и затова е толкова търсен