Спасената жена с хеликоптер от връх Вихрен е загубила бебето си

Директорът на болницата в Разлог д-р Радка Божикова заяви пред БТВ, че спасената бременна жена от района на връх Вихрен е загубила бебето си. „Беше направено всичко необходимо, за да може да се спре кървенето. Пациентката е знаела, че бременността не се развива, както трябва. Най-вероятно е вследствие на високата надморска височина, физическото натоварване“, обясни д-р Божикова.

Припомняме, че вчера планински спасители и военен хеликоптер помогнаха на бременна жена, която е получила обилно кръвотечение.

Екип от 16 планински спасители се отправя към мястото, където се е намирала жената. Акцията е светкавична и жената е транспортирана с хеликоптер до болницата в Разлог.

Сигналът е подаден в 15:38 часа за 36-годишна жена с обилно генитално кървене. „Беше направена перфектна организация, пациентката беше свалена до място, където да може да кацне вертолета. Пациентката беше транспортирана до болницата, очакваше я екип от акушер-гинеколог, анестезиолог, реаниматор. Бяха оказани необходимите действия за бързо спиране на кървенето“, обясни д-р Божикова.

Тя е била в 11 гестационна седмица, в момента е в стабилно състояние и се чувства добре.