Социалистите в София твърди: Няма да дадем и глас за Борис Бонев!

Групата на социалистите в Столичния общински съвет няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет. Решението е на Изпълнителните бюра на Националния и на Градския съвет на БСП. Вчера на първото тържествено заседание на новия Столичен общински съвет не беше избран председател и предстои ново гласуване в понеделник, 20 ноември.

Иван Таков, лидер на БСП-София, обяснява решението като последователна позиция „да не правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община“.

Изборът на председател сам по себе си е безпредметен, ако няма съгласие по приоритетите, по които ще работи Столичният общински съвет, смята още Таков, но уверява, че БСП остава обаче отворена за разговори по политики и приоритети и няма да допусне компромиси с основните ценности „свобода, справедливост и солидарност, чрез които градът трябва да бъде управляван“.

Именно на тези приоритети – свобода, справедливост и солидарност Иван Таков отдава добрия изборен резултат, който отбеляза лявото на изборите с кандидатурата в лицето на Ваня Григорова. Това изисква твърдост в действията ни, посочва Иван Таков.