Снимката, впечатлила Мъск, била „потънала“ в архива на фотографа

Снимката, която впечатли Мъск, е заснета още преди 4 години. Оказва се, че тя е била потънала в архивите на фотографа Владислав Терзийски, докато един ден жена, работеща в киното, не решила да събере фотоси на интересни места и забележителности у нас, за да ги представи на своите клиенти.

„За един творец винаги е удоволствие, когато нещата, които прави, доставят удоволствие на хората. От една страна, това е популяризиране на творчеството ми, но от друга – цял свят вижда, че България е доста интересно място и заслужава да бъде посетена. Кара ни като българи да се чувстваме една идея по-добре“, каза Терзийски пред Bulgaria ON AIR.

„Преди години снимах основно планината, но преди около 6 години си купих първия дрон. Тогава открих, че хубави снимки стават не само в планината. Започнах да снимам забележителности дори в големия град“, поясни той.

Терзийски посочи, че снимайки с дрон, фотографът може да се почувства сякаш лети в облаците със самата машина.

„Заснемането на добри снимки изисква постоянство – да си измислил какво и къде искаш да снимаш. Трябва много често да посещаваш желаното място, за да може да хванеш перфектните условия“, коментира Терзийски.

Той добави, че от Министерството на туризма са се свързали с него, за да се се запознаят, но към момента не са обсъждали съвместна бъдеща дейност. Именно служебният министър на туризма Илин Димитров беше човекът, който покани милиардера Мъск на гости в България.