Снегът блокира Велико Търново, кметът свика кризисен щаб

Велико Търново е блокирано заради снега. Десетки са сигналите за начупени от снега клони и дървета. Валежът продължава вече 12 часа. Рано тази сутрин кметът инж. Даниел Панов свика общинския кризисен щаб, който ще обходи целия град, предаде Фокус.

„17 снегорина и машини за опесъчаване не са спирали да работят – главните улици са проходни. Техниката, а също и градският транспорт не могат да достигне до всички части на града заради блокираните от падналите клони и дървета улици“, обясни градоначалникът.

Екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гражданска защита“ работят цяла нощ по премахването на падналите дървета, включват се и групи от ОП „Горско стопанство“, ОП „Зелени системи“ и частни фирми.

„Работи се по отстраняване на проблемите с електрозахранването в отделни части на града и в 20 населени места. Разпоредил съм на всички директори на училищата и детските градини да огледат обстойно дворовете за паднали дървета и да вземат мерки. В постоянна координация съм областния управител, Областната дирекция на МВР и пожарната, Областното пътно управление, което отговаря за главните пътища от републиканската мрежа, Горско стопанство, дружествата за ток, вода, газ и други“, допълва Панов.

Местните власти апелираха великотърновци да не излизат с автомобилите си, за да могат екипите да работят по премахване на падналите дървета и почистването на улиците.

Гражданите могат да подават сигнали на дежурния в Община Велико Търново на телефони 062/ 619 102 и 0887/ 209 451.