След 40 години: Васко пак пя по кецове! Рачков го аплодира в Слънчев бряг

Легендата на българската музика Васил Найденов отново пя по кецове след 40 години. Това се случи по време на последния му концерт спектакъл в едно от най-хитовите заведения на Южния плаж в Слънчев бряг.

В последните десетилетия певецът винаги залага на лачени обувки или кубинки, но не и на обувките, дали му прякор в годините. На сцената в Слънчака обаче той се появи с модерен модел кецове и с типичното си чувство за хумор се пошегува със себе си.

Да слуша неостаряващите хитове на Васил в заведението бе дошъл и Димитър Рачков, който се качи и на сцената, за да разсмее присъстващите с лафовете си. Найденов не пропусна да изпълни хитовете си като „Телефонна любов“, „Болката отляво“, „Сбогом, моя любов“ и др., с което буквално вдигна всички на крака, а те му се отблагодариха с бурни овации и викове „Още, още“.

Самият Найденов в интервю за „Телеграф“ разкри, че именно от него тръгнала едно време модата на кецовете. „Заедно с Косьо Марков от „Тангра“ въведохме модата с кецовете. Тогава бях пианист в „Тангра“ и за първи път с него сложихме кецове на един конкурс, който, разбира се, спечелихме с една от най-хубавите песни за мен „Ако имаш време“. Те не бяха точно кецове, а по-скоро китайски гуменетки. Стана мода. Тогава трудно ни снимаха, беше скандал за телевизията. Снимаха ни в американски план, за да не се вижда с какво сме обути. Тази мода я въведох и в Съветския съюз, аз много пътувах там – имал съм по 120-150 концерта“, каза певецът.