След новата експертиза на Дебора: Прокуратурата повдига още обвинения на Георги

Районната прокуратура в Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Георгиев заради нападението с макетен нож над 18-годишната Дебора Михайлова и ще му повдигне нови обвинения.

„След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителeн разпит на пострадалата Д.М., писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо Г.Г. (на 26 г.) и предстои да му повдигнат нови обвинения“, съобщиха от държавното обвинение.

Новите квалификации са за извършени три престъпления – по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс, по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по чл. 144, ал.3, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Престъплението по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26 юни 2023 г. в Стара Загора, в стая в апартамент е принудил Д.М. да претърпи нещо противно на волята й, като остригал част от косата й и употребил сила – удар с юмрук.

Престъплението по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26 юни 2023 г., с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Д.М. двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него.

Previous post Диана Русинова за конфискацията на коли: Очаквам скоро мярката да бъде отменена
Next post Скандал на гроба на Ламбо, колеги подминавали Кривошиева