След горещините, пожарите, дъждовете и ураганните бури, в Италия заваля и сняг

В Италия, необикновената за сезона климатична ситуация не спира: заедно с горещините, пожарите, щетите след дъждовните ураганни бури, има вече и снеговалежи.

В Алпите, на планинския масив Мармолада падна сняг – един уникален сценарии в края на юли, който показва още по-ясно разделението между севера – омаломощен след жегите от вятър, дъжд и градушки и сега и сняг, и юга, който се задушава от горещини и пожари.

В Милано все още се оправят след дъждовната върхушка, която събори над 400 дървета.

Бурите нанесоха сериозни щети освен в Ломбардия и в областите Венето, Фриули- Венеция Джулия и Емилия Романя. А югът е обхванат от пожари, в голямата си част умишлени. Трудни са за овладяване поради силните ветрове.

През изминалия ден големи пожари обхванаха отново област Пулия и провинцията на град Лече: над 100 души бяха евакуирани от заплашени от пламъците хотелски структури.

Според Джандонато Ла Саландра – депутат от партията „Братя на Италия“ от управляващата коалиция – не може да се проумее дори само мисълта, че евентуално пожарите в Пулия, Калабрия и Сицилия са злонамерени и, че „всеки, който подпали гората, е безбожник“.