Славчо Пеев живее на инжекции, сърцето и краката го предадоха

Ветеранът на Сатирата Славчо Пеев от година обикаля болниците в столицата. Причината са сериозните му проблеми с десния крак, който от ден на ден ставал все по-неподвижен. От месец насам обичаният актьор бил на инжекции, но засега особено подобрение не усещал.

83-годишният Пеев закъсал с краката в началото на годината, когато започнал да чувства, че не може да пази равновесие. Първоначално неглижирал състоянието си, докато не се стигнало до прием по спешност в болница навръх 24 май. Макар оттогава да са минали месеци и Славчо да се е консултирал с много лекари, все още нямал подобрение.

Докторите му обяснили, че ядовете му с краката са следствие от коронавируса, който изкара през миналата година. При много пациенти в напреднала възраст Ковид се отразява пагубно на опорно-двигателната система. Сега артистът се притеснявал да не му се наложи да си прави операция, понеже интервенциите за смяна на става, освен че са доста рискови, са и изключително скъпи. И бездруго за лечението си Пеев пръснал стотици левове, защото не всички медикаменти се поемали от Здравната каса.

Макар все още да не е загубил актьорска форма и мерак за срещи с публиката, най-вероятно през новия театрален сезон щял значително да разреди сценичните си изяви. Било му препоръчано да не се претоварва, а и да имал желание за по-дълго стоене на крак, изпитвал сериозни болки и не можел да се крепи, даже помагайки си с бастуна. Дори в това състояние Славчо не пропуснал все пак да иде на море и през август бил на почивка в малък хотел в Равда.

Звездата на Сатиричния театър от 4 години насам има проблеми и със сърцето. През 2018 г. бе приет по спешност в болницата в Дупница в прединфарктно състояние, а сърдечният удар му се размина на косъм. Славчо живее сам в столицата и се грижи за себе си без чужда помощ. Актьорът има три брака и три развода зад гърба си. Баща е на син и дъщеря. Щерка му от години е в Лондон, където има адвокатска кантора, и рядко се прибира в родината си. Синът му пък също пробва късмета си в чужбина и дълго време бе свещеник, но от две години насам е захвърлил расото и работи във фирма за почистване в София.