Синът на Нидал Алгафари: Искам да бъда гласът на младите хора в НС

Предизборната кампания тече с пълна сила, а гласът на младите в политиката става все по-силен. Все повече млади кандидати за депутати са на избираеми места в листите на партиите за народни представители в 48-ото Народно събрание.

Николай Алгафари решава да влезе в политиката не заради баща си Нидал Алгафари, а провокиран от проучване на германски фонд преди 7 г., според което едва 4% от младите хора в България се интересуват от политика. Тогава създава първата си неправителствена организация. Днес той е в листата на ГЕРБ за предстоящите избори.

„Не се чувстваме като екскурзианти в политиката. Ние имаме симбиоза между младите и старите. С техния опит и с нашия хъс и желание постигаме уникален екип, който работи за благото на хората. Искам да бъда гласа на младите хора в НС, те имат нужда от представителство там, предишните не бяха опитни, а аз имам хора зад мен. При нас има ясна политика, експерти, които ни помагат“, коментира Николай Алгафари в студиото на „България сутрин“.

Баща му Нидал Алгафари не е бил особено доволен от впускането на своя син в политиката.

„Въртял съм се около политиците и виждам и знам неща – изграждат мечти, които ще си останат мечти. Много е трудно да накараш хората да тръгнат по твоите мечти като млад, и се сблъскват с прагматизма на хората с опит. Смятам, че върви по правилен път. Тези с опит в неговата листа са с достатъчен такъв – хем да не им влияят, хем да не им пречат“, каза политическият пиар експерт пред Bulgaria ON AIR.

Нидал Алгафари определи последните управляващи като „много млади хора, можещи, знаещи, но без опит“. Той подчерта, че освен в ГЕРБ, и в други политически партии поставят млади попълнения в предните редици, но оставят и опитни, които знаят кое как се прави.

„Поне знаят къде се намират кабинетите в НС. Имахме покана от министър-председател за среща, не знаеше как да ни поръча кафе, кое копче да натисне и кого къде да изпрати. Неговият пиар ходи до кафемашината, за да ни донесе. Ето защо трябва да има някой, който да направлява младите“, мотивира се Нидал Алгафари.

Той е категоричен, че младите в политиката не трябва да бъдат огледало на обществото.

„Тяхната работа е не да отразяват нивото на хората навън, а да дърпат каруцата. Всеки един на моите години смята, че нашето поколение е най-великото, а следващите са нефелни и некадърни. Това е битка на поколенията, ние сме захапали един хубав кокал и не искаме да го пуснем, младите искат да се доберат и се бутат. Трябва да има и за тях, и за нас“, добави пиар експертът.

А Николай беше категоричен – нещата се случват както ги иска.

„Много младежи в ГЕРБ сме на възлови избираеми позиции. Има страхотна палитра от експерти. Трябва да има млади в политиката. Обикалям паркове в София и говоря с хората, слушам ги какво искат да ми кажат. „Продължаваме промяната“ се удариха в стена, избълваха много неща, които хората искат да чуят. Те идват от бизнеса, нашият лидер знае как да управлява. Едно е да се занимаваш с бизнес, друго – с политика и държава. Трябва да мислиш като държавник, а не като бизнесмен“, заяви Алгафари – син.

Баща му коментира настоящата предизборна кампания и я определи като битка на егото.