Сексуслуги от „Банка Менду“ за 30 евро в мотел край Пловдив

През месец май 2020 година бе задържан известния лихвар Стефан Асенов – Менду. Разследващите установиха, че той е забъркан в лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и склоняване към проституция. Близо 7 месеца са били събирани доказателства, които да потвърдят вината му по безспорен начин, пише Plovdiv24.bg.

„Банка Менду“ – така е бил известен Стефан Асенов в ромската общност. Наследил „бизнеса“ от баща си. Менду е водел разточителен и супер луксозен начин на живот. Парадирал с познанства на най-високо ниво във всички възможни институции.

100 000 лева са установени при акцията тогава, като основната част от парите са в друга държава. В мотел на магистрала „Тракия“ край Войводиново, стопанисван от него и от брат му – Антон Асенов – Мустафата.

Срещу Мустафата са повдигнати две обвинения. Първото е затова, че от февруари 2014 г. до 19.05.2020 г., в мотела, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия. Според обвинението Антон е бил сводникът в схемата. В началото обвиняемият работил като готвач в мотела. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „заработените“ пари на Антон.

В мотела обикновено отсядали турски шофьори на камиони, тъй като мотелът е на Околовръстния път. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и други. Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

Няма точна дата все още за делото срещу Мустафата. Очаква се то да е в началото на следващата година.