Сабрутев: ГЕРБ претоплят темата с Gemcorp заради завистта на Десислава Трифонова

Десислава Трифонова, бивш шеф на Агенцията за чуждестранни инвестиции, завижда, че по времето на ПП е дошъл огромен инвеститор. А по нейно време такъв нямаше. Затова ГЕРБ претопля стара куха тема, която не съществува. Това каза Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната“ в ефира на „Твоят ден“.

„Опорките им за меморандума с Gemcorp се оказаха тотална лъжа. Той вече е прекратен. Темата не интересува обществото. Защо не си говорим за държавния бюджет? От това произтича невдигането на доходите през следващата година. Защо се подменя дневният ред на обществото и се издевателства над Изборния кодекс? Обществото се надигна и сега се повдигат други теми“, смята той.

По думите му ПП е предложила „Лукойл“ вместо да изнася печалбите си в Швейцария, да плаща данъци у нас. „Чрез допълнително събраните средства ще направим мярка за компенсация на потребителите на горива. Така осигуряваме най-ниска цена в цяла Европа. „Лукойл“ не могат да поставят условия, трябва да се съобразяват с българското законодателство. Служебният кабинет показва лобизъм, с намерението за нарушаване на дерогацията, така ще бъдем Троянския кон в ЕС“, подчерта Сабрутев.