Руски войници в писмо: Загубихме 300 души и 50% от оборудването си

В писмо, изпратено от фронтовата линия до регионален губернатор в Русия, мъжете от 155-та бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот на Русия казват, че са били хвърлени в „неразбираема битка“ в района на Донецк в Източна Украйна.

Писмото, публикувано от виден руски военен блог в понеделник, е изпратено до губернатора на Приморския край.

„За пореден път бяхме хвърлени в неразбираема битка от генерал Мурадов и неговия шурей, неговият сънародник Ахмедов, за да може Мурадов да спечели премии, за да изглежда добре в очите на Герасимов (началник на Генералния щаб на Русия)“, гласи то.

„В резултат на „внимателно“ планираната офанзива от „великите командири“ загубихме около 300 души, мъртви и ранени през последните 4 дни“, се казва в писмото. „Загубихме 50 процента от оборудването си. Това е само нашата бригада. Областното командване заедно с Ахмедов крият тези факти и изкривяват официалните статистики за жертвите от страх да не бъдат подведени под отговорност.“

В писмото те питат губернатора Олег Кожемяко: „Докога на такива като Мурадов и Ахмедов ще бъде позволено да продължат да планират военните действия само за да поддържат външния вид и да печелят награди с цената на живота на толкова много хора?“

CNN не може да провери колко войници са подписали писмото, нито техните звания, но Кожемяко потвърди, че е получил писмо от войниците от поделението.