Румен Драганов: Хубавите оферти за Коледа и Нова година свършиха

Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма, съветва да не даваме повече пари за празничните оферти от миналата година. Той каза пред БНР, че цените в туризма са много разнообразни, но хубавите оферти вече са изчерпани.

„Очакват се около 580 000 пътувания за Коледа и Нова година, като повечето от тях ще са в България. Най-популярни са къщите за гости, малките хотели и СПА хотелите. Зимните курорти ще са пълни, но ски карта е скъпа – около 70 лева на ден“, каза Драганов. Той посочи, че извън страната ще пътуват около 170 000 българи.

Според него, в момента ветрилото на цените в туризма е огромно. Предлагането на хотелска стая започва от 47 лева и приключва някъде в порядъка на 4800. Когато става въпрос за Нова година, има и по-високи цени – става въпрос за апартаменти, за 5 дни.

„Проблемът не е какво е увеличението на цените, а дали въобще може да ангажирате място, където желаете, защото продажбите стартираха през септември“, посочи Драганов, според когото „хубавите оферти се продадоха“.

Previous post Ваня Григорова: От кого се страхува Терзиев толкова? Охраната му стои и в залата
Next post Тийнейджър открадна кола, катастрофира на АМ „Тракия“