Риалити звезда еротичен модел се нагласи на работа в министерство

В профила си в Instagram известната със скандалните си прояви и кариера писателка, еротичен модел и участничка в „Big Brother“ Калина Паскалева, се похвали, че е започнала работа в Министерството на електронното управление като стажант.

Ето какво написа тя:

„Когато си завършил специалността “Публични информационни системи” в СУ “Св. Климент Охридски” една година по-рано, защото си учил почти денонощно като вземеш две за една, с общ семестриален успех Отличен 5,67, а държавните изпити си си положил с успех, както следва, писмен Мн. Добър 4,75 и устен Отличен 5,75, и си се явил на интервю за стаж в Министерството на електронното управление, Дирекция “Политики”, и са те избрали, можеш да си много горд със себе си.

Независимо как ще продължа кариерния си път, аз знам, че като представител на ИТ сферата в държавната администрация съм започнала от най-ниско ниво, както едно време направих и като журналист. Да си стажант за мен не е срамно, напротив, изпълва ме с ентусиазъм и положителни емоции. Щеше да ми е адски неудобно, ако някой се беше обадил някъде с думите “Вземете я, тя е наше момиче.”.

През целия ми съзнателен живот не съм допускала някой да ме “набута” някъде. Така никой никога не може да си позволи да ме нарече човек на еди кой си, тъй като винаги съм работила за името си и към днешна дата то вдъхва респект и уважение. Заслужила съм си го.“

Във връзка с любопитното назначение actualno.com изпрати официално запитване до Министерството на електронното управление с четири въпроса:

1. Работи ли Калина Паскалева в Министерството на електронното управление и ако да, откога и на каква позиция?
2. Какъв е статутът на Калина Паскалева в Министерството на електронното управление?
3. Вярно ли е, че Калина Паскалева е стажант в Министерството на електронното управление?
4. Докога е стажът на Калина Паскалева в Министерството на електронното управление и ще бъде ли продължен?

Ето какъв отговор получи медията от ведомството:

„Калина Паскалева е на стаж в Министерството на електронното управление (МЕУ) по програмата за студентските стажове в държавната администрация. По време на стажа студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов и осигурителен стаж.

Стажовете се провеждат в съответствие с Наредбата за студентските стажове в държавната администрация, а процедурата за кандидатстване е онлайн през Портала за студентски стажове в държавната администрация (https://staj.government.bg/ ).

Студентските стажове се провеждат в периода от 1 юли до 30 септември и може да бъдат с продължителност между 10 и 45 дни.

Участието в студентски стаж не е обвързано със започване на работа в съответната държавна администрация.

За кампания летни стажове 2023 г. в МЕУ са записани общо четири студенти.“

От отговора не става ясно дали стажът на Калина Паскалева ще бъде продължен, нито дали конкретно тя ще бъде или няма да бъде назначена на щатна работа в министерството. Предстои да видим как ще се развие кариерата ѝ в новото поприще.

Паскалева е работила като телевизионен репортер и редактор в риалити формати. Според нейна биография, се е занимавала е с разследваща журналистика във вестниците „168 часа“ и „24 часа“ и е водила своя рубрика във в. „Уикенд“. Пише във всекидневници и лайфстайл издания.

През 2014 г. привлече още повече общественото внимание, когато се включи в риалити формата „Биг Брадър All Stars“.

Основател е на сдружение „Вярвам в теб“, което помага на деца с увреждания и жени, жертви на домашно насилие.

Автор е на книгите „Дневниците на една к*ва“, „7-те смъртни гряха“ и „Секретно“.