Рецептата днес: Ябълков кекс с лешници и канела

Рецептата днес: Ябълков кекс с лешници и канела

Необходими продукти:

  • 200 г масло
  • 200 г захар
  • 200 г брашно
  • 4 жълтъка
  • 4 белтъка
  • 100 г лешници
  • 1 ч.л. канела
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 с.л. галета
  • 2 ябълки
  • 50 г пудра захар
  • 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да смесите и да разбиете добре маслото със захарта, брашно, галетата и ванилията. Добавят се жълтъците и се разбърква отново.

Ябълките се обелват и настъргват на едрото ренде и се прибавят към кексовото тесто. Отново се разбърква.

Накрая се разбиват белтъците на сняг и се прибавят също към тестото. Изсипвате тестото в подходяща форма за кекс и печете около 45 минути на 180 градуса. Поръсете с пудра захар, щом е готов и изстинал, пише Actualno.com.