Необходими продукти:
- 200 г масло
- 200 г захар
- 200 г брашно
- 4 жълтъка
- 4 белтъка
- 100 г лешници
- 1 ч.л. канела
- 1 пакетче ванилия
- 2 с.л. галета
- 2 ябълки
- 50 г пудра захар
- 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да смесите и да разбиете добре маслото със захарта, брашно, галетата и ванилията. Добавят се жълтъците и се разбърква отново.
Ябълките се обелват и настъргват на едрото ренде и се прибавят към кексовото тесто. Отново се разбърква.
Накрая се разбиват белтъците на сняг и се прибавят също към тестото. Изсипвате тестото в подходяща форма за кекс и печете около 45 минути на 180 градуса. Поръсете с пудра захар, щом е готов и изстинал, пише Actualno.com.