Необходими продукти:
- 800 г свинска кайма
- 4 с.л. галета
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 глава лук
- 2 стръка зелен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. сушен магданоз
- 1/2 ч.л. кайенски пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да смесите каймата с нарязания на ситно лук, счукания чесън, галетата и останалите подправки. От тази смес се оформят големи кюфтета, които се сплескват, за да станат тънки и еднакви по размер. Кюфтетата се пекат на умерена скара за 10 минути от всяка страна.
Могат да се поднесат с любима сезонна салата, като гарнитура, пише Actualno.com.