Необходими продукти:
- пилешко месо – 300 г, сварено
- картофи – 500 г, сварени
- моркови – 1 брой, сварен
- чушки – 2 броя, печени и обелени
- домати – 2 броя, настъргани
- лук – 1 брой
- яйца – 2 броя
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- сол – на вкус
- черен пипер – по вкус, млян
- чубрица – 1 к.л.
- олио – 2 – 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Месото, морковът, картофите и чушките се нарязват на малки парчета, а лука – на ивици. Посоляват се леко. Тава с размери 30х20см се намазва с олио и в нея се подреждат първо картофите, след това морковът, чушките, месото и лука.
Върху тях се изсипват доматите, поръсват се с черния пипер. Ястието се запича на 180 °C за 15-20 минути. Яйцата се разбиват, смесват се с млякото и с получената смес се заливат продуктите в тавата. Отгоре се поръсват с малко чубрица и 2-3 лъжици олио. Мусаката се допича до зачервяване само на горен реотан. Излизат 4-5 порции, пише gotvach.bg.