Рецептата днес: Мусака с пилешко месо

Необходими продукти:

  • пилешко месо – 300 г, сварено
  • картофи – 500 г, сварени
  • моркови – 1 брой, сварен
  • чушки – 2 броя, печени и обелени
  • домати – 2 броя, настъргани
  • лук – 1 брой
  • яйца – 2 броя
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – по вкус, млян
  • чубрица – 1 к.л.
  • олио – 2 – 3 с.л.

Начин на приготвяне:

Месото, морковът, картофите и чушките се нарязват на малки парчета, а лука – на ивици. Посоляват се леко. Тава с размери 30х20см се намазва с олио и в нея се подреждат първо картофите, след това морковът, чушките, месото и лука.

Върху тях се изсипват доматите, поръсват се с черния пипер. Ястието се запича на 180 °C за 15-20 минути. Яйцата се разбиват, смесват се с млякото и с получената смес се заливат продуктите в тавата. Отгоре се поръсват с малко чубрица и 2-3 лъжици олио. Мусаката се допича до зачервяване само на горен реотан. Излизат 4-5 порции, пише gotvach.bg.